Zbulohet një zog i lashtë 120 milion vjet – e emërojnë Ikrandraco

IkrandracoSikur në filmin vitit 2009 ‘Avatar’ ku fluturon krijesa e quajtur Ikran, besohet të ketë ndodhur edhe në lashtësi.

Shkencëtarët e Akademisë Kineze të Shkencës, kanë zbuluar fosilet e një zogu që ka një sqep të gjatë dhe të gjërë.

Me pjesën e poshtme si të pelikanit, ky zog ka mbledhur peshq nëpër ujë, por se ata kanë qenë të një forme relativisht të madhe.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment