Xhon Bas, ambasadori i ri amerikan në Turqi

Xhon BasSenati i Shteteve të Bashkuara të Amerikës miratoi të mërkurën kandidaturën e Xhon Basit për ambasador në Turqi, propozuar disa ditë më parë nga Presidenti Barak Obama.

Emërimi i Xhon Basit si ambasador i SHBA-ve në Ankara u miratua në një votim të realizuar në seancë plenare të Senatit.

Kreu i ri i trupit diplomatik amerikan në Turqi mori të gjitha votat e 98 senatorëve të pranishëm në seancë plenare.

Pozicioni i tij i mëparshëm ishte asistent i posaçëm i sekretarit amerikan të Shtetit, Xhon Kerri dhe drejtues i lartë në Departamentin e Shtetit.

Xhon Bas ka qenë gjithashtu ambasador i SHBA-ve në Tbilis, mes viteve 2009-2012.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment