Varësi ndaj të ushqyerit shëndetshëm

piNëqoftëse mendojmë se ne jemi të varur nga ushqime me shumë yndyrna dhe të shpejta, që janë të dëmshme për trupin tonë, kjo është e gabuar, pasi ne krijojmë mendime të gabuara. Për këtë trruri është përgjegjës nëse ne ushqehemi shëndetshëm.

Trruri mund të jetë i aftë të zgjedhë ushqime të shëndetshme për të pasur një trup më në formë. Kërkuesit besojnë se është e mundur për të krijuar një plan dietë të kundërt me fuqinë e varjes nga ushqimi i dëmshëm.

Kjo bëhet me qëllimin për të rritur preferencën tonë për ushqime të shëndetshme. “Ne nuk e fillojmë me ushqimin duke dashur patate të skuqura dhe duke urryer për shembull makarona gruri,” ka deklaruar autori Susan Roberts, një profesor në Shkollën Friedman.

Sipas tij, “kjo varësi ndodh me kalimin e kohës, në përgjigje të të ushqyerit. Në mënyrë të përsëritur, ne e vendosim këtë”.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment