Si ti pastrojmë pemët dhe perimet nga pesticidet

frutaNe tashmë jemi të vetëdijshëm për kontaminimn e madh të pemëve dhe perimeve. Kjo është edhe arsyeja që ne duhet të mësohemi se si ti reduktojmë nga to nivelin e pesticideve.

Pesticidet nuk mund të lahen vetëm me ujë, por nëse përdoret uthulla atëherë gjithçka është më ndryshe.

Në këtë artikull ne do tu prezantojmë një zgjidhje të mirë për heqjen e baktereve nga pemët dhe perimet. Për ta bërë këtë ju duhet të bëni një përzierje me ujë dhe uthullës (sasia e ujit duhet të jetë dy herë më e madhe). Kjo përzierje mund të eliminojë 98 përqind të bakterieve. Pemët dhe perimet duhet të futen në këtë përzierje për 10 deri në 20 minuta. Ose këtë përzierje mund ta fusni në një shishë dhe më pas mund ti spërkatini pemët dhe perimet me të. Lërini të qëndrojnë për 10 minuta dhe pastaj shpërlani me ujë.

Submit a comment