Shtëpitë më të çuditshme në botë

9. Shtëpia këpucë: 127.000 $ Është ndërtuar në vitin 1948 nga milioneri ekstravagant kolonel Mahloni M. Haines. Kolonel Mahloni C. Haines, ishte i njohur si "magjistar i këpucëve të New York-ut", e përdori këtë platformë për të ftuar të moshuarit të qëndrojnë në shtëpi dhe të jetojnë si "mbretërit dhe mbretëreshat" me shpenzimet e tij. Shtëpia është 45 metra e gjatë, 17 metra e gjerë dhe 25 metra e lartë, me dy banjo, tre dhoma gjumi, një kuzhinë. Është rinovuar kohët e fundit dhe tani vepron si një muze në kujtim të kolonelit.

 Shtëpitë më të çuditshme në botë

 

10. Shtëpia si disk fluturues, Chattanooga, Tennessee: $ 119.000 Ka 6 këmbë të fuqishme prej hekuri dhe betoni. Poshtë saj mund të parkoni makinën. Shkallët janë të ngjashme me ato të anijeve dritare të vogla katrore që të japin përshtypjen sikur je në hapësirë. Është 2.000 metra katror me tre dhoma gjumi dhe dy banja të plota. Është e vendosur në një vend skenik pranë lumit Tenesi.
10. Shtëpia si disk fluturues, Chattanooga, Tennessee: $ 119.000
10. Shtëpia si disk fluturues, Chattanooga, Tennessee: $ 119.000
Ka 6 këmbë të fuqishme prej hekuri dhe betoni. Poshtë saj mund të parkoni makinën. Shkallët janë të ngjashme me ato të anijeve dritare të vogla katrore që të japin përshtypjen sikur je në hapësirë. Është 200 metra katror me tre dhoma gjumi dhe dy banja të plota. Është e vendosur në një vend skenik pranë lumit Tenesi.
9. Shtëpia këpucë: 127.000 $ Është ndërtuar në vitin 1948 nga milioneri ekstravagant kolonel Mahloni M. Haines. Kolonel Mahloni C. Haines, ishte i njohur si "magjistar i këpucëve të New York-ut", e përdori këtë platformë për të ftuar të moshuarit të qëndrojnë në shtëpi dhe të jetojnë si "mbretërit dhe mbretëreshat" me shpenzimet e tij. Shtëpia është 45 metra e gjatë, 17 metra e gjerë dhe 25 metra e lartë, me dy banjo, tre dhoma gjumi, një kuzhinë. Është rinovuar kohët e fundit dhe tani vepron si një muze në kujtim të kolonelit.
9. Shtëpia këpucë: 127.000 $
Është ndërtuar në vitin 1948 nga milioneri ekstravagant kolonel Mahloni M. Haines. Kolonel Mahloni C. Haines, ishte i njohur si “magjistar i këpucëve të New York-ut”, e përdori këtë platformë për të ftuar të moshuarit të qëndrojnë në shtëpi dhe të jetojnë si “mbretërit dhe mbretëreshat” me shpenzimet e tij.
Shtëpia është 45 metra e gjatë, 17 metra e gjerë dhe 25 metra e lartë, me dy banjo, tre dhoma gjumi, një kuzhinë. Është rinovuar kohët e fundit dhe tani vepron si një muze në kujtim të kolonelit.
7. Shtëpia kërpudhë, Cincinnati, Ohio: 349.000 $ Shtëpia është krijuar në bashkëpunim me ndihmën e studentëve të universitetit. Shërbeu si vendbanim i arkitektit Terry Brown. Për këtë projekt arkitekti përdori shumëllojshmëri të materialeve prej; druri, qelqi me ngjyrë, qeramikë dhe metale të ndryshme duke i kombinuar në forma të mahnitshme të parregullta.
7. Shtëpia kërpudhë, Cincinnati, Ohio: 349.000 $
Shtëpia është krijuar në bashkëpunim me ndihmën e studentëve të universitetit. Shërbeu si vendbanim i arkitektit Terry Brown. Për këtë projekt arkitekti përdori shumëllojshmëri të materialeve prej; druri, qelqi me ngjyrë, qeramikë dhe metale të ndryshme duke i kombinuar në forma të mahnitshme të parregullta.
Shtëpia është krijuar në bashkëpunim me ndihmën e studentëve të universitetit. Shërbeu si vendbanim i arkitektit Terry Brown. Për këtë projekt arkitekti përdori shumëllojshmëri të materialeve prej; druri, qelqi me ngjyrë, qeramikë dhe metale të ndryshme duke i kombinuar në forma të mahnitshme të parregullta.
6. Shtëpia qen, Cottonwood, Idaho: $ 1 milion I keni qef qentë. Ju mund të flini dhe të argëtoheni një natë në një shtëpi në formën e tyre. U ndërtua nga Dennis Sullivan dhe Frances Conklin në vitin 2003.
6. Shtëpia qen, Cottonwood, Idaho: $ 1 milion
I keni qef qentë. Ju mund të flini dhe të argëtoheni një natë në një shtëpi në formën e tyre. U ndërtua nga Dennis Sullivan dhe Frances Conklin në vitin 2003.
5. Shtëpia tualet: $ 1.1 milion Unë nuk e di pse disa njerëz duan të jetojnë në tualet. Por Sim Jae-Duck e kishte fiksim një shtëpi në formë të tillë. Ndoshta ai ka lindur në banjë. Në fakt koreanojugori e ndërtoi tualetin dy katesh në mbledhjen inauguruese të Shoqatës Botërore të Tualetit 2007. Shoqata punon për të dhënë asistencë për 2 miliard tualete. Shtëpia është 4520 këmbë, me një ballkon të madh, ka një banjo qelqi dhe dritare në formë muri që mund të shndërrohen në të errëta për jetë private të vizitorëve që ata të ndjehen sikur janë në...tualet
5. Shtëpia tualet: $ 1.1 milion
Unë nuk e di pse disa njerëz duan të jetojnë në tualet. Por Sim Jae-Duck e kishte fiksim një shtëpi në formë të tillë. Ndoshta ai ka lindur në banjë. Në fakt koreanojugori e ndërtoi tualetin dy katesh në mbledhjen inauguruese të Shoqatës Botërore të Tualetit 2007. Shoqata punon për të dhënë asistencë për 2 miliard tualete. Shtëpia është 4520 këmbë, me një ballkon të madh, ka një banjo qelqi dhe dritare në formë muri që mund të shndërrohen në të errëta për jetë private të vizitorëve që ata të ndjehen sikur janë në…tualet.
4. Shtëpia Brumbull VË: $ 1.4 milion Shtëpia Brumbull është vendosur në Gigi pranë Salzburg, Austri. Është projektuar nga Master Builder Markus Voglreiter dhe është e frymëzuar nga makina Volkswagen Beetle. Shtëpia u përfundua në vitin 2003 dhe është një ndërtesë efikase eko-miqësore.
4. Shtëpia Brumbull VË: $ 1.4 milion
Shtëpia Brumbull është vendosur në Gigi pranë Salzburg, Austri. Është projektuar nga Master Builder Markus Voglreiter dhe është e frymëzuar nga makina Volkswagen Beetle. Shtëpia u përfundua në vitin 2003 dhe është një ndërtesë efikase eko-miqësore.
3. Shtëpia ujëvarë, Pennsylvania: $ 155,000 (1935) - $ 2.695.716 (2014) Shtëpia ujvarë në Pensilvani, SHBA është ndërtuar mbi një ujëvarë. Është projektuar në vitin 1935 nga Frank Lloyd Wright për familjen Kauffman. Familja Kaufmann, e cila ishte shumë e pasur për kohën, e shfrytëzonte për pushime. E modernizuan duke punësuar një arkitekt amerikan të dashuruar pas natyrës për të na dhuruar këtë ndërtesë të bukur.
3. Shtëpia ujëvarë, Pennsylvania: $ 155,000 (1935) – $ 2.695.716 (2014)
Shtëpia ujvarë në Pensilvani, SHBA është ndërtuar mbi një ujëvarë. Është projektuar në vitin 1935 nga Frank Lloyd Wright për familjen Kauffman. Familja Kaufmann, e cila ishte shumë e pasur për kohën, e shfrytëzonte për pushime. E modernizuan duke punësuar një arkitekt amerikan të dashuruar pas natyrës për të na dhuruar këtë ndërtesë të bukur.
1. Pallati prej flluckash: $ 9 milion Pallati i flluskave është e vendosur në breg në jugperëndim të Francës. Kjo shtëpi është projektuar nga Antti Lovag, i cili është i njohur për rebelimin e tij kundër strukturave tradicionale arkitektonike. Lovag hodhi poshtë nevojën për kënde dhe vija të drejta dhe faforizoi kthesa e konture në mënyrë që të sillte një atmosferë të unifikuar ndërmjet shtëpisë dhe mjedisit të tij natyror, një mjedis të plotë që rrallë e sheh në kënde dhe vija te drejta.
1. Pallati prej flluckash: $ 9 milion
Pallati i flluskave është e vendosur në breg në jugperëndim të Francës. Kjo shtëpi është projektuar nga Antti Lovag, i cili është i njohur për rebelimin e tij kundër strukturave tradicionale arkitektonike. Lovag hodhi poshtë nevojën për kënde dhe vija të drejta dhe favorizoi kthesa e konture në mënyrë që të sillte një atmosferë të unifikuar ndërmjet shtëpisë dhe mjedisit të tij natyror, një mjedis të plotë që rrallë e sheh në kënde dhe vija te drejta.

 

 

Submit a comment