Shpallet Republika e Iliridës nga Nevzat Halili

iliridaNevzat Halili me disa bashkëpunëtorë të tij kanë shpallur sot Republikën e Iliridës. Qytetarët e mbledhur në Sheshin Skënderbeu në Shkup kanë nënshkruar pajtimin e tyre për shpalljen e kësaj republike.

Por përfaqësuesit e bashkësisë ndërkombëtare, vlerësojnë se akti i paralajmëruar për shpalljen e Iliridës është i shpejtuar dhe nuk është në interes të shqiptarëve të Maqedonisë, e as të rajonit.  Ata rekomandojnë që ky akt të anullohet, sepse nuk i shërben rrugëtimit të Maqedonisë drejt integrimit euroatlantik.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment