Romët e Tropojës në harresë, presin premtimin e Veliajt për t’i strehuar

ba

Të harruar e në mëshirë të fatiti ndihen rreth 300 romë që jetojnë në Tropojë. Të vendosur aty pas vitetev 50, kjo kategori nuk është përkrahur asnjëhere, pasi ata kanë jetuar e vazhdojnë të jetojnë në Baraka.

Romët e Tropojës kërkojnë me të drejtë të përmirësojnë jetën e tyre, pasi në këto kushte mbijetesa është gati e pamundur.

Herë duke punuar si kovaç e herë pa punë, më shumë të sëmurë sesa të shëndetshëm, pasqyrohet gjendja e fëmijëve dhe e të rriturve të kësja pakice kombëtare.

Romët e Bajram Currit janë në pritje të realizimit të premtimit të ministrit Erion Veliaj për ndryshimin të gjendjes ekonomike.

Premtimi për të ndërtuar një pallat ku të mund të strehohen 300 romët e Tropojës ende nuk është realizuar e deri atëherë ata duhet të presin.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment