Raportohet se WhatsApp mund të sjellë versionin web të aplikacionit

wDuket se WhatsApp mund të sjellë shërbimin e saj të shkëmbimit të mesazheve dhe online në web. Këto fjalë filluan të qarkullonin pak pasi themeluesi i rivalit të WhatsApp, Telegram, Pavel Durov tha për TechCrunch se ai mendonte se WhatsApp është duke punuar për të sjellë një version për web, duke qenë se kishte punësuar një ekspert faqesh.

Ndërkohë që WhatsApp akoma nuk i ka konfirmuar këto fjalë duket se një provë tjetër ka përforcuar akoma më shumë parashikimin e Durov. Gjatë një përditësimi të WhatsApp, në kodin përkatës është përmendur ‘WhatsApp Web’. Për të shoqëruar këtë term, përmendeshe dhe logimi në një shërbim në web dhe statusi online. Kjo nuk është një provë vendimtare, por duket se skuadra e WhatsApp po merret me zbulimin e funksionalitetit të këtij shërbimi në versionin web.

Me më shumë se 600 milion përdorues, WhatsApp është shërbimi më i madh i shkëmbimit të mesazheve, por nuk ofron një version të tillë në web si rivalët e tij Line, Viber, Telegram dhe WeChat që i kanë dhënë akses përdoruesve të tyre të përdorin shërbimin dhe nga kompjuteri apo tableti.

Përktheu: Alessandro Abdiaj

Submit a comment