Presidenti i Turqisë Tayip Erdogan uron Donald Tusk për detyrën e re si President i Këshillit Europian

erdoan

Presidenti i Turqisë Tayip Erdogan uron Donald Tusk për detyrën e re si President i Këshillit Europian.

Sipas burimeve të (AA), të marra nga presidenca turke mesohet se Presidenti Erdoan ka telefonuar Doland Tusk dhe e ka uruuar për postin e ri. Gjithashtu Presidenti Erdogan e përshëndeti për bashkëpunimin e ngushtë midis Turqisë dhe Bashkimit Europian. Mësohet se kryetari i shtetit Turk e ka ftuar Presidentin e Këshillit Europian në një vizitë zyrtare në Turqi. Donald Tusk është shprehur se viti 2015, do të jetë një hap i rëndësshëm për Turqinë për sa i përket zhvillimeve për anëtarësimin në BE.

Përktheu: Gazmend Fekolli 

Submit a comment