Përmirsime të dukshme në industrinë turke

turqiNë krahasim me muajin e mëparshëm prodhimi industrial ka regjistruar një rritje 1,8%, ndërsa në krahasim me të njëjtin periudhë të vitit të mëparshëm është rritur me 3,6%.

Instituti i Statistikave të Turqisë publikoi shifrat e Indeksit të Prodhimit Industrial për muajin korrik.

Indeksi i minierave dhe guroreve është pakësuar me 2%, kurse indeksi i sektorit të prodhimit industrial është rritur me 1,9%, ai i prodhimit dhe shpërndarjes së energjisë elektrike, gazit, avullit dhe ajrit të kondiconuar është rritur me 3,2%.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment