OKB: Samiti për ndryshime klimatike përfundon me premtime

banSamiti i Kombeve të Bashkuara për ndryshime klimatike ka arritur pajtueshmëri për ta zgjeruar shfrytëzimin e energjisë së ripërtrirë dhe për mbledhjen e milirada dollarëve ndihmë për shtetet në zhvillim.

Samiti njëditor, i kryesuar nga sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Ban Ki-Moon, i ka paraqitur synimet për ndaljen e dëmtimeve të mëtejshme të maleve në vendet tropiake deri në vitin 2030, për përmirësimin e prodhimeve ushqimore, e të tjera.

Këto synime paraqesin përgatitje për samitin e vitit të ardhshëm në Paris, ku pritet të marrin pjesë pothuajse të gjita vendet anëtare të OKB-së, për finalizimin e marrëveshjes për ta ndalur rritjen e emisionit të gazrave.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment