OKB-ja përshëndet Turqinë për mikpritjen e refugjatëve sirianë

Syrian Kurds gather after  crossing the border between Syria andTurkey near the southeastern town of Suruc in Sanliurfa province, on September 19, 2014. Several thousand Syrian Kurds began crossing into Turkey on Friday fleeing Islamic State fighters who advanced into their villages, prompting warnings of massacres from Kurdish leaders. Turkey on Friday reopened its border with Syria to Kurds fleeing Islamic State (IS) militants, saying a "worst-case scenario" could drive as many as 100,000 more refugees into the country.AFP PHOTO/ILYAS AKENGINSiç njofton OKB-ja rreth 70 000 sirianë kurdë janë larguar drejt Turqisë gjatë 24 orëve të fundit pasi militantët e Shtetit Islamik (SH) kanë avancuar në verilindje të Sirisë.

Rreth 70 000 sirianë kurdë janë larguar drejt Turqisë gjatë 24 orëve të fundit pasi militantët e Shtetit Islamik (SHI) kanë avancuar në verilindje të Sirisë, njoftoi OKB duke përmendur gjithashtu mbërritjen e mundshme të qindra mijëra personave të tjerë.

“Kryqi i Kuq ka riforcuar aktivitetin e tij për të ndihmuar qeverinë e Turqisë për t’u ardhur në ndihmë 70 000 sirianëve të arratisur këto 24 orët e fundit”, theksoi organizata e specializuar e OKB-së në një komunikatë të publikuar sot.

Përveç të tjerave, vijon komunikata, qeveria turke dhe Kryqi i Kuq po përgatiten për mbërritjen e mundshme të qindra mijëra refugjatëve të tjerë në ditët e ardhshme, ndërkohë që luftimet vazhdojnë.

Turqia hapi të premten kufijtë për refugjatët sirianë që nisën të largohen nga rajoni i Ain al-Arab, rrethuar nga luftëtarët e grupit ekstremist sunit të Shtetit Islamik.

“Ky fluks masiv (…) tregon nevojën për të mobilizuar ndihmën ndërkombëtare për të mbështetur vendet fqinje të Sirisë”, deklaroi në një komunikatë, komisioneri i lartë për refugjatët, Antonio Guterres duke përshëndetur Turqinë për hapjen e kufijve të saj për sirianët.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment