Një në 8 persona ndërrojnë çarçafët 1 herë në muaj

caTë shtrihesh në një shtrat të freskët është një nga kënaqësitë e vogla të jetës.

Por duket që vetëm disa e gëzojnë këtë si një rutinë javore.

Në një sondazh në lidhje me zakonet e shtëpisë, vetëm 35 për qind e të rriturve kanë thënë se pastrojnë dhe freskojnë shtratin e tyre një herë në dy javë.

Pak më shumë se një e treta e bëri të sigurt që lan mbulojëset një herë në javë.

Dhe një në dhjetë, rrëfyen se ata hidhnin çarçafët e tyre në makinë larëse më shumë se një herë në muaj.

Kjo është e barabartë me rreth pesë milionë të rritur në mbarë vendin. Të pyetur nga anketuesit e YouGov më shumë se gjysma e të anketuarve thane se mbulojëset e tyre quhen të pista midis dy dhe tre javëve pasi i ke përdorur.

Megjithatë gratë i quajnë këto çarçafë “të pështirë” pas pesë javë mesatarisht, ndërsa burrat thanë gjashtë.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment