Një mollë në ditë ul rrezikun e sëmundjes së zemrës me 40%

moTë konsumosh fruta në ditë mund të shkurtojë rrezikun e sëmundjes së zemrës me 40%, kanë zbuluar kërkimet e fundit.

Studimi i ri tregon se sa më fruta të hash, aq më i vogël është rreziku duke u krahasuar me ata që nuk hanë fruta.

Megjithatë përfitimet më të shumta nga konsumimi i frutave mund ti marrim kur hamë një frut ose gjysëm çdo ditë.

Kjo mund të bëhet edhe nëse hamë 150 g, që përfshin mesatarisht një mollë dhe gjysëm bananeje.

Studiuesit gjetën një përfundim shumë të rëndësishëm duke marrë në konsideratë 1 milion kinezë të cilët treguan shëndetin e zemrës së tyre.

Udhëheqësi i këtyre studimeve Dr Huaidong Du shtoi se: Sa më shumë fruta të hani, aq më shumë bie rreziku i CVD-së. sugjerohet që konsumimi i frutave është efetiv krahasuar me ata që konsumojnë pak ose fare.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment