Një çaj me mollë, ja vlerat e rralla të saj

teaPadiskutim që frutat bëjnë mirë për organizmin tonë, e një ndër to është edhe molla. Përpos konsumimit të saj në forma të ndryshme, sikundër e gjejmë dhe në gatime, një vlerë të madhe kanë edhe lulet e saj teksa përgatitet çaji. Molla, për shkak të materieve të pazëvendësueshme që përmban, ndikon pozitivisht në mjekimin e shumë sëmundjeve.

Çaji që përgatitet nga lulet e mollës konsumohet kundër ftohjes, lehtëson etjen, forcon nervat, mushkëritë dhe zemrën. Jo vetëm kaq, por ky çaj është i mrekullueshëm për rregullimin e tretjes. Pirja e rregullt e lëngut të mollës nuk lejon formimin e gurëve në veshka dhe ndikon mirë te njerëzit që kanë vuajtur nga verdhëza. Mjekët shtojnë se ky çaj përdoret për qetësimin psikik pas punëve të rënda, për ripërtëritjen e mëlçisë dhe pastrimit të veshkës.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment