Një arsye më shumë për t’i thënë JO duhanit

ligji antiduhanStudimi i ri zbulon se femrat që konsumojnë cigare e dyfishojnë rrezikun që t’u zhvillohet artriti reumatoid, sëmundja e pashërueshme e cila sjell deri tek inflamacion te artikulacioneve.

Mushkëritë dhe tërë organizmi vuajnë nga pasojat e konsumimit të duhanit, ndërsa tani është dëshmuar se ai e shkatërron edhe artikulacionet. Kur ndërpritet konsumimi i duhanit, ndikimet dëmtuese në organizëm zbuten, por edhe atëherë nuk zhduken në tërësi.

Nëse njerëzve u nevojitet edhe një arsye për ta lënë duhanin, hulumtuesit suedezë zbuluar edhe një arsye me shume, që veçanërisht femrat më në fund të heqin dorë nga kjo shprehi e keqe.

Studimi i ri zbulon se femrat që konsumojnë cigare e dyfishojnë rrezikun që t’u zhvillohet artriti reumatoid, sëmundja e pashërueshme e cila sjell deri tek inflamacion te artikulacioneve.

Madje, rreziku i rritur nga zhvillimi i sëmundjes me dhimbje ka qenë i njëjtë, edhe nëse femrat kanë konsumuar një ose shtatë cigare në ditë, ndërsa ato që konsumojnë një pakete ose më shumë në ditë rreziku është rritur në 70 për qind.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment