Nis ndërtimi i Korridorit Jugor të Gazit

tap2Nis në Terminalin e Sangaçalit ndërtimi i Korridorit Jugor të Gazit. Ministri i Energjitikës Damian Gjiknuri ka vendosur firmën mbi tubin e parë të Korridorit Jugor të Gazit pjesë e të cilit është edhe gazsjellësi TAP.

Sipas ministrit Gjiknuri projekti e vendos Shqipërinë në hartën energjitike të Evropës. Ai ka theksuar se Shqipëria ka plotësuar gjitha detyrimet kontraktuale ndaj TAP dhe se projekti ka rëndësi thelbësore për zhvillimin ekonomik.

“Gazsjellësi është burim zhvillimi për Kosovën, Kroacinë, Maqedoninë dhe për gjithë vendet e rajonit. Me ndihmën e qeverisë azere dhe SOCAR, Shqipëria është promotore e gazifikimit”- është shprehur ministri Gjiknuri.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment