Në Toronto është hapur Muzeu i Arteve Islame

muzeu islamik
Për herë të parë është hapur Muzeu i Arteve Islame në kontinentin e Amerikës së Veriut, është hapur në Toronto të Kanadasë .
Mbi 1000 objekte, duke përfshirë dorëshkrimet e rralla Kur’anore nga shekujt  7-të dhe -8-të janë shfaqur në muze.
Edhe pse muzetë e tjerë në të gjithë Kanadën dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka seksione për Artin Islam, ky do të jetë muzeu i parë i Aga Khanit që i përkushtohet tërësisht Arteve Islamike.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment