Në shkollat e Turqisë do të ketë edhe mesxhide

ministri i arsimit turkNë ceremoninë e hapjes së vitit të ri shkollor, Ministri turk i arsimit, Nabi Avxhi, ka deklaruar se njëri nga synimet kryesore të Shtetit është që të ngris nivelin prefesional të mësimdhënësve.

Ministri turk, gjatë kësaj paraqitje, pati lajmëruar edhe për hapjen e mesxhideve nëpër shkolla. Ai ka potencuar se disa shkolla kanë vetëm se hapësira të caktuara për falje, por se janë nëpër podrume dhe të papërshtatshme.

I pyetur se a janë të detyruara shkollat që të ndërtojnë mesxhide në hapësirat e tyre, Avxhi, është përgjigjur se, përderisa, nxënësit dhe mësuesit e kërkojnë një gjë të tillë, shkollat do të duhet të sigurojnë kushte.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment