Në 2025-n, kamioni i Mercedes do të lëvizë pa shofer

kamioniKamioni i Mercedesit i cili pritet të dalë në treg në vitin 2025 jo vetëm se ka pamje futuriste me detaje të jashtëzakonshme si maska dhe fare të bëra nga dritat LED, por është edhe revolucion në komunikacionin transportues.

Kamioni pritet të lëvizë pa ndihmën e shoferit. Qasja futuriste e tij ndeshet në kabina me tabelën e instrumenteve, tabletet, dhe kamerat që zëvendësojnë retrovizorët. Tableti në konsullën qendrore shërben për dhënie komandash dhe kontrollon funksione të ndryshme kur aktivizohet auto-piloti. Lëvizja mundësohet nga shumë sensorë e kamera dhe njësia qendrore drejtuese në të cilën mblidhen të gjitha informatat. Falë radarëve kompjuteri skanon rajonin deri 250 metra para automjetit i cili ka nisur së fundmi testimin në rrugë.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment