Mediat e shumta dynden drejt kufirit të Turqisë me Sirinë

gazetaret ne turqiQyteza Suruç mirëpret një numër të madh të gazetarëve si të huaj ashtu edhe vendor.

Qyteza turke e Suruçit në kufirin me Sirinë për shkak të pranisë së refugjatëve të shumtë të ardhur nga vendet e konfliktit e ka kthyer këtë vend në një qendër mediash vendase dhe të huaja.

Mediat dhe gazetarët vendas dhe të huaj që duan të raportojnë gjendjen në zonën që përdoret si pikë kalimi për refugjatët e larguar nga zonat e konfliktit në Rakka dhe Abjad të Sirisë janë vendosur në këtë qytezë kufitare.

Mediat dhe agjencitë kombëtare dhe ndërkombëtare kanë dërguar grupe dhe gazetarë me përvojë në këtë qytezë.

Ndërkohë vërehet që gjatë stuhive me rërë vështirësia në punë e gazetarëve të cilët nuk janë mësuar me një terren të tillë.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment