Kukan u dorëzon partive politike draftin për marrëveshje. Ja 4 pikat

kukanDrafti i propozuar nga dy eurodeputetët Eduard Kukan dhe Knut Fleckenstein tashmë është në tryezën e dy forcavë politike në vend, PD dhe PS.

Drafti i cili përmban 4 pika ka në themel bazat e marrëveshjes politike mes mazhorancës dhe opozitës. Ky draft do të jetë edhe dokumenti i cili ditën e mërkurë do të kthejë opozitën në Kuvend pas 6 muajsh bojkot.

Pikat e draftit që do të miratohen nesër në formën e rezolutës:

1.Opozita te rikthehet ne parlament per te rivendosur rregull ne parlamentin e bojkotuar prej javesh, ndersa mazhoranca ne pushtet nuk do ta perdore 3\5 per te anashkaluar opoziten, por do te mbeten ne kerkim te konsensusit per reforma te rendesishme, kurdo qe te jete e realizueshme.

2.Te gjitha palet do te kontribojne ne dialogun politik, qe do te zhvillohet kryesisht ne parlament ne respekt te kushtetutes se vendit dhe duke respektuar sistamatikisht vendimet e gjykates kushtetuese.Maxzhoranca dhe opozita duhet te angazh9ohen ne rishikimin e rregullave qe i referohen funksionimit efikas te komisioneve hetimore oparlamentare-duke u bazuar ne praktikat me te mira ne rang nderkombetar.

3.Opozita dhe shumica ne pushtet duhet te kontribojne qe ne menrye konsensuale me ndihmen e BE-se te punojne per ceshtjet eindivideve me te dhena penale,te zgjedhur ose te emeruar ne nje post publik te bazuar ne standarde dhe ndihmen e komisionit te venecias.

4.Perfaqesusit e grupeve te medha politike ne parlamentin europian do ta mbeshtesin nje marreveshje te tille politike.

Submit a comment