Kosovë, dëborë në male në veri e jug

deboreNë malet e larta të Kosovës, ato të Bajgorës në veri e të Brezovicës në jug, “dimri ka nisur me vjeshtën”, pasi sipas raportimeve të medias, ka rene deborë.

Raportohet se “fshatrat e Bajgorës janë mbuluar sot me deborën, që kishte vënë një shtresë mbi barin dhe degët e gjelbra të pemëve” dhe se “deborës së parë nuk i ka shpëtuar as Brezovica”.

Deborë ka rënë në male edhe në Serbi, sipas mediave atje, në Kopaonik dhe Stara Planina, me trashësi rreth 6 centrimetra në mëngjesin e sotëm.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment