Kontakti i të sapolindurëve me leshin e kafshëve ul rrezikun e Astmës

femijeTe sapolindurit që flenë në nje ambient ku mund te kete qime të kafshëve në muajt e parë të jetës, nuk janë aq të ngjarë që të vuajne nga astma dhe alergji te tjera më vonë në jetë, sipas një studimi te ri. Hulumtuesit nuk tentojne qe ta vini femijen te flere me nje qen apo nje mace, – ata thjesht po thone se, një qilim me lëkurë dashi apo batanije me nje permbatje te tille ndihmon me rezultatin – shpjegon the Time. Studimi eshte bere ne Gjermani, dhe në kete shtet shtratet të mbuluara me permbajtje te tilla ishte me se te zakonshme kur fëmijët kanë lindur në vitet 1990. Studimet qe pasojne gjatë viteve gjeten se ata që flinin në lesh të kafshëve në tre muajt e parë të jetës kishte një rrezik 79% më të ulët të zhvillimit të astmës nga mosha 6 vjeçare, dhe një rrezik 41% më të ulët në moshën 10 vjeçare, – raporton Science World. Ata ishin edhe më pak gjasa për t’u semurur me sëmundje të tilla si ethet. “Studimet e mëparshme kanë sugjeruar se mikrobet që gjenden në mjediset rurale mund të mbrojë nga astma,” – thotë një nga studiuesit nëpërmjet Eureka Alert. “Një lëkurë e kafshëve mund të jetë gjithashtu një rezervuar për lloje të ndryshme të mikrobeve, pasi mekanizma të ngjashme janë vënë re në mjediset rurale.” Shkencëtarët ende nuk e di se çfarë e shkakton astmen – ajo çka bejme ne është te merrmi me trajtimin e simptomave – dhe rezultatet si kjo mund të na tregojnë rrugën drejt hulumtimet e ardhshme

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment