Kampingu i familjeve të viktimave të 11 shtatorit kundër islamofobisë

islNjë organizatë qytetare në Amerikë e quajtur “Familjet e viktimave të 11 shtatorit” ka organizuar një kamping propagandistik për të luftuar kundër islamofobisë.

Anëtarët e këtij kampingu janë familjarët e viktimave të 11 shtatorit. Këto familje nëpërmjet këtij kampingu, synojnë ta zhdukin atmosferën islamofobiste dhe arabofobiste që ka kapluar Amerikën pas sulmeve të 11 shtatorit, ndërsa ta tërheq vëmendjen e qytetarëve amerikanë drejt terroristëve të vërtetë, tregtarëve të armëve dhe nxitësve të luftërave. Teri Green, kryetar i këtij projekti, thotë se ne familjet e viktimave të 11 shtatorit nuk dëshirojmë që në emër tonë të përshkallëzohet urrejtja dhe dhuna. Vlen të theksohet se sondazhet e bëra nga instituti amerikano-arab, tregojnë se mes viteve 2010-2014 janë shtuar ndjenjat anit-islame dhe anti-arabe në Amerikë.

Submit a comment