Ja vlerat e çmuara të bizeles

wbizelebizelePadiskutim që bizelja i bën mirë shëndetit, teksa ato rregullojnë presionin, parandalojnë anemitë etj. Ato janë një burim i çmuar substancash kardiotonike, teksa ulin kolesterolin e keq. Mes mineraleve që gjenden tek bizelja, ai me sasinë më të madhe është kaliumi (shumë i nevojshëm për të riekuilibruar diurezën, sidomos te kardiopatikët), i ndjekur më pas nga fosfori, magnezi, kalciumi, hekuri, seleni dhe zinku.

Bizelet nuk duhet ti zieni shumë, pasi nxehtësia e gatimit u largon vitaminat e shumta që kanë. Ndërkaq, ato përmbajnë sasi të madhe të vitaminave të grupit B, por edhe vitaminë A e C.

.albeu.com/lifestyle/ja-vlerat-e-cmuara-te-bizeles/171002/

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment