Grekët të mësohen me vitet e kaosit.

samarasManovrat politike të kryeministrit Samaras për të shmangur zgjedhjet e parakohshme e kanë çuar parlamentin dhe qeverinë greke drejtë nje rrugë pa dalje. Paralajmërimi i trazirave deri më tan i kanë rënë në vesh të shurdhër. Ditën e djeshme u mbajt raundi i dytë i zgjedhjeve, pasi nuk u morën votat e mjfatueshme. Samaras shpreson në raundin final të 29 dhjetorit. “Ne kemi jetuar deri tani shumë vite kaoasi, tha Kostas Grekas, një student i ri i teknologjisë”. “Unë do të doja që të bëheshin zgjedhje tani, që Siriza të marrë pjesë, për të porishur sistemin e vjetër partiak dhe për të parë diçka ndryshe”, përfundoi ai.

Viti 2014 shënoi daljen 6 vjeçare nga recesioni të greqisë, e cila i kishte kushtuar greqisë ¼ e prodhimit ekonomik dhe i kishtre tre fishuar numrin e papunësisë. Ndërsa Samaras i qëndron idesë, se një ndryshim i qeverisë, do të rrezikonte riparimin e sitatës, Siriza premton se do të braktisë masat e rrepta që po ndërmerren për daljen nga kriza. Duke parë premtimet e Sirizës dhe vështirësinë e qeverisë aktuale për të gjetur një zgjidhje, duket se as raundi i tretë nuk do të sjellë presidentin e ri.

Greqia shkon drejt kaosit dhe zgjedhjeve të përgjithshmë.

Burimi (Bloomberg News)

Përktheu: Gazmend Fekolli

Submit a comment