Eolab, makina që harxhon 1 litër karburant për 100 km

makinaKompania Renault ka prezantuar prototipin e saj EOLAB, e cila vjen me 100 risi teknologji të reja, po ashtu makina për 100 kilometra do të harxhojë vetëm 1 litër karburant.

Renault është e vendosur për të ndihmuar në ruajtjen e mjedisit dhe për të zvogëluar vrimat e ozonit të shkaktuara nga emetimi i dëmshëm i CO2.
Për këtë qëllim është zhvilluar një prototip të bazuar në modelin e B-segmentin (Clio) në të cilin ndërtoi jo më pak se 100 risi teknologjike. Zgjidhje të reja Renaulti planifikon të zbatojë gradualisht ato në modelin e tyre të prodhimit në të ardhmen dhe zbatimi i plotë i teknologjisë inovative do të jetë i zbatueshëm në vitin 2020. Në fakt i gjithë projekti që në fillim është dizajnuar me qëllim të arritjes së prodhimit sa më të madh të këtij modeli.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment