Elbasan: Romët dhe egjiptianët pa ndihmë ekonomike, nuk dinë të aplikojnë online

ndihma sociale1200 familje në Elbasan kanë humbur ndihmën ekonomike, pasi nuk dinë të aplikojnë online.

Projekti pilot i Ministrisë së Mireqenies Sociale ka rënduar më së shumti familjet rome dhe egjiptiane.

Sekretari i Shoqates Rinore Egjiptiano-Rome, Ylber Nuredini, kërkon vëmëndjen e shtetit për një ndër kategoritë më në nevojë.

Shërbimi Social kërkon aplikim korrekt në sistemin online, në një kohë kur rreth 70 % e kësaj shtrese kanë kryer vetëm arsim fillor.

Submit a comment