Edhe pse i pavlefshëm, Shoqëria Civile dorëzon peticionin për shkarkimin e Fullanit

raMisioni i firmave të mbledhura nuk është më i vlefshëm por iniciatorët e Shoqërisë Civile kanë bërë detyrën duke dorëzuar vullnetin e 14 mijë qytetarëve të cilët me anë të firmave kërkonin shkarkimin e Guverntatorit Ardian Fullani.

Sipas përfaqësuesve të Shoqërisë Civile kjo nismë tregon se qytetartë shqiptarë kanë filluar të ndërgjegjësohen për problemet që i prekin.

Ja çfarë thonë disa prej përfaqësuesve të Shoqërisë Civile

“Neve vërtet dorëzuam peticionin, t’i bëjmë të ditur të gjithë qytetarëve, ata që u sensibilizuan me atë peticion dhe të gjithë popullit, që zëri i tyre u çua në Kuvend.”

“Besoj se ky ka qenë një ndër nismat më të suksesshme pasi është peticioni më i madh i cili ka ndodhur në Shqipëri. Besoj se ky do jetë një model i cili do të vazhdojë me nisma të tjera të karakterit ku qytetarët do kërkojnë që nëpunësit të jenë më të përgjegjshëm në pozicionin që ata marrin përsipër.”

Mbledhja e firmave për të kërkuar shkarkimin e guvernatorit Ardian Fullani nisi menjëhere pas bërjes publike të skandalit të vjedhjes së 713 milion lekëve.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment