Avioni i së ardhmes, nga Londra në Nju Jork për tre orë

avioni

Airbus së bashku me një kompani ajrore me bazë në SHBA po punojmë për prodhimin e një avioni supersonik që mund të fluturojë nga Londra në Nju Jork në tre orë dhe nga Los Angeles në Tokio për vetëm gjashtë orë.

Të dy kompanitë njoftuan këtë javë se ata po punojnë për realizimin  Aerion AS2, i cili mendohet të ketë një çmim prej mbi 60 milion paundësh. Prodhuesit besojnë se testimi i këtij avioni në fluturim do të nisin në vitin 2019. Avioni i vogël, i cili do të fluturojë në disa prej qyteteve të mëdha botërore, do të jetë i përbërë kryesisht nga materiali me fibër karboni.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment