Argjentinë, zbulohet dinosauri më i madh i të gjitha kohërave, peshonte 65 tonë

dinQuhet Dreadnoughtus schrani dhe është dinozauri më i madh i të gjitha kohërave i zbuluar ndonjëherë në tokë. 
Ai ishte i lartë 26 metra dhe peshonte 65 tonë. Trupi i tij është zbuluar në Argjentinë, në jug të Patagonia, ku ai jetonte 77 milion vjet më parë. 

Pasi kanë gjetur rreth 70% të skeletit të tij kërkuesit kanë arritur, për herë të parë, ta llogarisin masën e tij me preçizion. 

Zbulimi i publikuar në Schientific Reports është vepër e një grupi ndërkombëtar kërkimi të drejtuar nga Nenneth Lacovara, profesor i Universitetit të Philadelphia në Pennsylvania.

Na Ndiqni ne FB Banner

Submit a comment